Απεβίωσε ο συνιδρυτής της Νότα, Θοδωρής Μασσέλος

 

Με οδύνη ανακοινώνουμε την εκδημία του συνιδρυτή της Νότα, Θοδωρή Μασσέλου σε ηλικία 84 ετών. Γεννημένος το 1936 στα Χανιά Κρήτης ο Θοδωρής Μασσέλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Μέση Εμπορική Ακαδημία και άρχισε αν εργάζεται ως λογιστής σε βιοτεχνία ρούχων στην Αθήνα, όπου γνώρισε την μετέπειτα σύζυγό του, Νότα Δρίτσα (Μασσέλου). Το 1962, σε ηλικία μόλις 26 ετών ίδρυσαν από κοινού την εταιρεία Νότα, αρχικά με την επωνυμία "Αμαρυλλίς", σε λίγα τετραγωνικά μέτρα επί της οδού Ευαγγελιστρίας 22, στην καρδιά του Εμπορικού Τρίγωνου της Πόλης. Η εταιρεία γνώρισε εκρηκτική ανάπτυξη και καθιερώθηκε ως brand στην Αγορά.

Μανιώδης sportsman, αρχικά ως κωπηλάτης και στην συνέχεια ως τενίστας -φθάνοντας να είναι 8ος σε κατάταξη πριν φύγει από την Κρήτη-  σκιέρ, ιστιοπλόος αλλά και ψαράς και κυνηγός. Το τελευταίο ήταν το μεγάλο του πάθος για το οποίο,ι κατά την διάρκεια της ζωής του, ταξίδεψε πολλές φορές για τον σκοπό αυτόν στην Αγγλία, Γαλλία, Σκωτία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Ζιμπάμπουε και σε κάθε κυνηγητικώς ενδιαφέρουσα άκρη της Ελλάδας. Φρόντιζε με πολύ αγάπη το οικογενειακό κτήμα στα Ίσθμια από όπου προμήθευε την οικογένειά του και τους φίλους του με ελιές, λάδι, εσπεριδοειδή και κηπευτικά.

Συλλέκτης, μαζί με τον γιό του Βασίλη, παλαιών Χαρτών Κρήτης εδώ και πολλές δεκεατίες, είχε "χτίσει" μία από τις σημαντικότερες συλλογές ξυλοτυπιών, χαλκογραφιών και λιθογραφιών της περιοχής. Το 2004 μέρος της συλλογής αυτής παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης "Candia, Creta, Κρήτη" που οργάνωσε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Θα μας λείψει η καλωσύνη του, το μοναδικό του χιούμορ αλλά και η σοφία του.Επιστροφή